![](https://frubex.com.pl/wp-content/uploads/2015/01/zurek.jpg)
Żurek na boczku
TRADYCYJNA RECEPTURA
![przepisy_ico](/wp-content/themes/twentytwelve-child/img/noz_ico.png)
![przepisy_ico](/wp-content/themes/twentytwelve-child/img/garnek_ico.png)
Składniki:
- 250g włoszczyzny,
- 150g boczku ,
- 1,5l wody,
- Jedna średnia cebula
- 30g mąki, ząbek czosnku i Żurek Frubex.
Sposób przygotowania:
- Z boczku włoszczyzny ugotować wywar .
- Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na maśle.
- Przecedź wywar, dodaj żurek Frubex podpraw mąką,
- Zagotuj wszystko , przypraw solą i pieprzem do smaku .
- Włożyć pokrojony boczek i roztarty z solą czosnek,
- Podawać z ziemniakami lub chlebem.