przepisy_ico
Barszcz czerwony
z krokiecikami
przepisy_ico 0h 30min
przepisy_ico 2h 30min

Barszcz czerwony z krokietami z pysznym farszem z gotowanych ziemniaków i podsmażonej cebuli, doprawionym Magą Frubex. Krokiety z takim dość „zwartym” nadzieniem możemy uformować inaczej, niż te z kapustą czy grzybami – na przykład zwijając je w podłużne rulony i krojąc ukośnie na cztery części. W ten sposób otrzymujemy zgrabne krokieciki , bardzo dekoracyjne i wygodne do jedzenia.

 

Składniki

  • Barszcz czerwony Frubex
  • sól ( 1 szczypta )
  • jajko ( 2 sztuki )
  • bułka tarta ( 1 szklanka )
  • olej ( 100 ml )
  • Naleśniki
  • mleko ( 1 szklanka )
  • mąka pszenna ( 1 szklanka )
  • jajko ( 3 sztuki )
  • olej ( 3 łyżki )
  • Farsz
  • przyprawa w płynie do zup „MAGA FRUBEX” ( do smaku )
  • ziemniaki ( 500 g )
  • cebula ( 1 sztuka )
  • masło ( 3 łyżki )
  • sól, pieprz ( do smaku )

 

Sposób przygotowania

  1. Wymieszaj dokładnie mleko, mąkę, 3 jajka, dodaj szczyptę soli.
  2. Z ciasta usmaż 8 naleśników.
  3. Ziemniaki obierz i ugotuj.
  4. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na maśle.
  5. Ziemniaki odsącz i utłucz z cebulą.
  6. Dopraw solą, pieprzem i MAGĄ FRUBEX
  7. Gorącym farszem smaruj naleśniki i zwijać w rulon, następnie przekrój ukośnie na cztery części.
  8. Panieruj w posolonym jajku i bułce tartej.
  9. Smaż na rumiano na oleju.
  10. Barszcz czerwony rozpuść we wrzątku podawaj do ciepłych krokiecików.