Barszcz czerwony
z krokiecikami
0h 30min
2h 30min
Barszcz czerwony z krokietami z pysznym farszem z gotowanych ziemniaków i podsmażonej cebuli, doprawionym Magą Frubex. Krokiety z takim dość “zwartym” nadzieniem możemy uformować inaczej, niż te z kapustą czy grzybami – na przykład zwijając je w podłużne rulony i krojąc ukośnie na cztery części. W ten sposób otrzymujemy zgrabne krokieciki , bardzo dekoracyjne i wygodne do jedzenia.
Składniki
- Barszcz czerwony Frubex
- sól ( 1 szczypta )
- jajko ( 2 sztuki )
- bułka tarta ( 1 szklanka )
- olej ( 100 ml )
- Naleśniki
- mleko ( 1 szklanka )
- mąka pszenna ( 1 szklanka )
- jajko ( 3 sztuki )
- olej ( 3 łyżki )
- Farsz
- przyprawa w płynie do zup „MAGA FRUBEX” ( do smaku )
- ziemniaki ( 500 g )
- cebula ( 1 sztuka )
- masło ( 3 łyżki )
- sól, pieprz ( do smaku )
Sposób przygotowania
- Wymieszaj dokładnie mleko, mąkę, 3 jajka, dodaj szczyptę soli.
- Z ciasta usmaż 8 naleśników.
- Ziemniaki obierz i ugotuj.
- Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na maśle.
- Ziemniaki odsącz i utłucz z cebulą.
- Dopraw solą, pieprzem i MAGĄ FRUBEX
- Gorącym farszem smaruj naleśniki i zwijać w rulon, następnie przekrój ukośnie na cztery części.
- Panieruj w posolonym jajku i bułce tartej.
- Smaż na rumiano na oleju.
- Barszcz czerwony rozpuść we wrzątku podawaj do ciepłych krokiecików.